Over

Een nieuw project van Friesland Pop is ‘Helden Fan Hjir’. Een soortgelijk project heeft de afgelopen paar jaar met veel succes gedraaid in Vlaanderen en Brussel onder de naam Lokale Helden en Friesland Pop is met initiator Poppunt België overeengekomen om het project in 2018 als pilot exclusief in Nederland uit te voeren. Deze pilot was zo succesvol dat we hebben besloten Helden fan Hjir in 2019 nogmaals te organiseren! Ook in 2020 zal het evenement opnieuw plaatsvinden. De gekozen datum hiervoor is zondag 11 oktober 2020.


Bij Helden Fan Hjir treden acts op die dag in hun eigen stad of dorp op, alleen of samen met andere lokale muziek- of amusements-acts. Dit kunnen metal bands, fanfareorkesten, jongleurs of jonge blokfluitleerlingen van de muziekschool zijn. Iedereen kan meedoen.

Friesland Pop vraagt Friese organisaties, verenigingen maar ook bedrijven en privépersonen om als organisator aan te haken bij ‘Helden Fan Hjir’ door een muzikaal optreden te regelen in eigen stad of dorp. En ook acts zelf kunnen in hun eigen muziekcafé, huiskamer, voetbalkantine of kerk een optreden organiseren en wie weet ook wel op een bijzondere locatie. Gratis of betaald, dat maakt niet uit. Friesland Pop ondersteunt hen daarbij met advies, informatievoorziening, netwerk en contacten.